Bu bölümü tamamlayınca sen işten korkma iş sende korksun atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.
İnsanlar genelde yapması gereken bir iş ortaya çıktığında bu işi gözünde büyütür. Halbuki azmederek işlerin üstesinden gelebiliriz. Burada içimizdeki bu korkuyu atlatmak gerekir. İş ne kadar büyük olursa olsun, biz onu yapmak istedikten sonra yapabiliriz. Sadece işleri gözümüzde gereğinden fazla büyütmemeliyiz.
Mesela ödevimiz oluyor. Ödememiz gereken bir fatura işi oluyor. Ya da aklınıza ne gelirse günlük hayatta halledilmesi gereken pek çok işle karşı karşıya kalıyoruz. Biraz üşengeçliğe alışmanın etkisiyle bu işler küçük bile olsa gözümüzde büyüyor. Kim yapacak şimdi, oraya kadar kim gidecek deyip büyük bir sıkıntıya düşüyoruz. Aslında bu yaşadığımız iş kaygısı demektir. Biz öz eleştiri yapmak gerekirse hepimiz de az veya çok rahata alışmışız. Yerimizden kıpırdayıp da bir işi yapma isteğimiz neredeyse kalmamış diyebiliriz. En ufak bir şey için bile olsa bunu kafaya takıyor, işi gözümüzde haddinden fazla büyütüyoruz Aslında bu kadar telaşa gerek yoktur. Elimiz işe bir kere atabilsek ardından o iş mutlaka bitecektir.
Sonuç olarak asıl olaya işe başlamakta bitiyor. Yani işe başlama cesaretini gösterenler onu yapma gücüne de sahiptir. Biz kolları sıvayıp harekete geçip çalışmaya koyulduğumuzda gerisi bir şekilde geliyor. Sadece başlamak çok önemlidir. Harekete geçip de işe başladığımız zaman aslında yolu yarılamış oluyoruz. Demek ki işlerimizi halletmek için içimizde bir istek olmalı, ondan sonra çalışmaya başlamalıyız. Bir işe başlayan kişi de azmiyle, kararlı tavrıyla onu bir an evvel bitirir.