Bu yazıya bakarak köylü milletin efendisidir sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.
Köylü bir milletin tarımsal kalkınmasında baş aktörü olarak en büyük saygıya, ve hürmete layıktır. Köylüyü efendi yapan onların sürekli çalışması, milletin tüketim alanında gereksinimlerini karşılamasıdır. Mesela köylü buğday ekiyor. Bu buğdaylar değirmenlerde un haline getiriliyor. Bir milletin ekmeği temin ediliyor. Besin ihtiyaçları için de en başta ekmek geliyor. Ekmek temel ihtiyaçlardan biridir.
Köylü tarım alanlarına meyve sebze ekerek yine bu anlamda her türlü ihtiyacın karşılanmasında büyük pay sahibidir. Bir millet sadece sanayiye, ekonomi gibi alanlarla değil tarım ve hayvancılıkla da kalkınmaktadır. Bunu yapan ise kırsal kesimde yaşayan cefakar köylülerimizdir. Köylü çalışkanlığı, üretkenliği sayesinde bir milleti aç kalmaktan koruyor. Şehir hayatına baktığımızda ekip biçme, tarım yapma, hayvan yetiştiriciliği gibi şeyler için koşullar elverişli değildir. Bunların yapılabilmesi için tarlalara gerek vardır. Tarla sahipleri de köylerde yaşayan emektar çiftçilerdir. İşte köylüyü millete efendi yapan da bu yorulmadan, usanmadan gösterdiği özverili çalışmadır.
Kısacası köylüler bir toplumun karnını doyurmaktadır. Ekmek, yağ, peynir, sür et ve et ürünleri gibi birçok alanda sürekli çalışan, bu anlamda emeğini esirgemeyen köylüleri başımızın tacı olarak görmeliyiz. Onlar ülkenin kalkınmasına, iç ticaretin canlanmasına halkın ekmek, un, bulgur, pirinç, sebze, meyve gibi temel besin kaynaklarına ulaşmasında doğrudan etkin rol oynamaktadır. Bu yüzden köylü olmasa milletin karnı doymaz, gereken yiyecekleri dışarıdan almak zorunda kalırız. Bu da ülke ekonomisine büyük külfet demektir.
Etiketler
Kompozisyonlar