Bu bölümü incelediğinizde dünya hepimizin evidir sözünden ne anlıyorsunuz, yazınız sorusuna cevap vermek için kısaca fikir edinmiş olacaksınız.
Dünyanın hepimizin evi olmasından onun kocaman bir alanı kapsayan kainat olarak düşünmemiz gerektiğini anlıyorum. Kainat doğayı da içine alan çok geniş bir alandır. Buna evren diyoruz. Dünya ise içinde birçok canlı türünün yaşadığı büyük bir evdir.
Dünyanın içinde bir tek insanlar yaşamıyor. Hayvan türleri, bitki çeşitleri, mantarlar gibi bir sürü canlı dünyada yaşamını sürdürmektedir. Bu yüzden dünyayı sadece insanlara ait gibi düşünmemeliyiz. Yaptıklarımızla dünyaya verdiğimiz zararın aslında bütün canlıları olumsuz etkileyeceğini kesinlikle göz önünde bulundurmalıyız. Bizim atıklarla çevreyi acımasızca kirletmemiz, çevrede yaşayan diğer canlıların hayatı için risk demektir. Yine denizlere atılan zehirli atıklar, çöpler, plastikler suda yaşayan canlıların hayatını tehlikeye atıyor. Dolayısıyla dünya kara ve sulardan oluşmakla birlikte her bölgesinde binlerce canlı yaşadığı için hepimizin ortak evidir.
Mesela bir evin salon, mutfak, yatak odası, oturma odası, genç odası, antresi, koridor bölümü gibi farklı alanları vardır. Dünyanın da kara, ormanlık alanlar, denizler, göller nehirler, yüksek dağlar, sıcak iklim bölgeleri gibi farklı özellikle yerleri vardır. Bu aralarda değişik canlı türleri kendine yaşam alanları bulmuş ve hayatını sürdürmektedir. Canlıların barınma alanı bünyeleri ve vücut dayanıklılığına göre birbirinden farklılık gösterir. Fakat bu saydığımı her şey tamamen dünyanın içindedir. Demek ki biz dünyayı diğer canlılarla hep birlikte kullanıyoruz. İşte bu yüzden dünya tüm canlılarla birlikte hepimizin evidir.
Etiketler
Kompozisyonlar