Bu yazıyı inceleyerek öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır ne demek ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir edinebilirsiniz.
Öfkenin gelmesiyle gitmesi durumundaki ruh halimiz birbirinden keskin çizgilerle ayrılmış vaziyettedir. Çünkü biri gözümün karartırken diğeri ise yaptığımız kötü şeylerden dolayı yerin dibine girmemize neden oluyor. Öfkenin gelmesiyle gözümüz karardığından kimseyi görmeyiz. Önümüze gelene sert davranır. Bu sırada dilimiz çok kötü söyler söyleyebilir. Yatığımız bu kaba tutumun kimlere ne zarar vereceğini bile düşünemeyiz.
Öfke gittikten sonraki halimiz fırtına geçtikten sonraki sessizliğe benzer. Öfke bitip de her şey sükunete erdiğinde gösterdiğimiz katı tutumun sonuçlarıyla yüz yüze geliriz. Bir bakarız ki hiçbir suçu günahı olmayan insanları kırmışız. Çok kötü sözler söylemiş, insanlara zarar vermişiz. Bunu anladığımızda utandığımız için yüzümüz kızarır. Bazen her şey istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. Hoşumuza gitmeyen durumlarla karşılaşabiliyoruz ya da damarımıza basılıyor. Böyle bir anda sinirlerimiz yıpranıyor, artık öfke duygusunun etkisinde kalıyoruz. Bu öfke anı ise insanın sağlıklı düşünememesine, çok katı davranmasına yol açıyor. Gözümüz kararıyor, kimseyi dinlemiyoruz. Karşımızda bizi sakinleştirmeye çalışanlara karşı bile çok sert ve saygısızca davranabiliyoruz. Daha sonra onlara ne kadar ayıp ettiğimizi fark ediyoruz, yüzümüz kızarıyor.
Kısaca belirtecek olursak öfke insanın kendini kaybetmesine neden olan çok kötü bir ruh halidir. Bu durumdayken hiçbir şey yapmamak en doğrusudur. Bir kenara çekilip öfkenin geçmesini beklemek daha mantıklıdır. Çünkü insan en sinirli anından ne dediğini bilemez, nasıl kırcı olabileceğini düşünemez. O anda akıl ve mantığa aykırı davranışlar söz konusudur.