Bu bölümü incelediğinizde yerinde duran geriye gidiyor demektir, ileri, daima ileri sözü ile ilgili bir kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.
İnsanları ileri götüren, onları daima yükselten tek gerçek çalışmaktır. Çalışmayan insan köreleceği gibi yerinde durmaya mahkumdur. O yüzden her zaman çalışan bir birey olarak ileriye gitmeliyiz. Hayatta parolamız ileri daima ileri olmalıdır. Sürekli çalışıp yeni bir şeyler üretme, yenilenme konularına ağırlık vermeliyiz. Hiçbir şey yapmayan bir insan, toplumda ileri gidemez, yerinde durmakla kalmaz geriye gider. Dolayısıyla gelişimin sürmesi için daima çalışma halinde olmalıyız.
Atatürk çalışkanlığa önem veren yenilikçi bir insan olarak milletimizin önüne muasır medeniyetler seviyesine çıkmak hedefini koyarken de aslında sürekli biçimde çalışmayı, üretmeyi anlatmak istemiştir. Çalışan bir millet ileriye yatırım yapar. Bu çalışkanlığa bağlı olarak her alanda ileri gider. Teknoloji, tarım, endüstri, turizm, sanat, spor, eğitim aklınıza gelebilecek bütün konularda çalışmayı seven, yenilik yapan, daima bir şeyler üretme peşinde koşan çalışkan ruhlu insanlar ülkesini ileriye taşır. Bir ülkenin ekonomik kalkınması çok önemlidir. Bu kalkınmayı gerçekleştirecek temel nokta o ülkedeki insanların çalışkanlığıdır. Çağa ayak uydurup kendi ülkesinin yararına her alanda üretilen şeyler hem milletin kullanımı için gereklidir, hem de dış devletlere ihraç edilerek ekonomik büyümeye katkı sağlar.
Kısaca ifade edersek millet olarak daha iyi yerlere gelmek anlamında en büyük itici gücün çalışma olduğunu benimsemeliyiz. Çalışmayan, üretmeyen, kendini geliştirmeyen toplumlar geriye gider. Üretimde düşüşe geçer. Hep başka devletlere muhtaç olur. İthalat yaparak ekonomide gelişmiş devletlere bağımlı yaşar. Bu da üretimin olmamasının etkisiyle sıkıntılı durumlara düşme veya çöküş halinde olma anlamına gelir. Anlayacağınız daima ilerisi için çok çalışmalı kendimizi yenilemeli ve üretken olmalıyız.
Etiketler
Kompozisyonlar