Bu bölümde size az yiyenin hekimle düz gidenin hakimle işi olmaz ne demek konusunda bir kompozisyon yazacağız.
Az yemek kişinin sağlıklı olması anlamına gelir. Sağlıklı olan bir insanın ise hekime gitmesine gerek kalmaz. Hekimse sadece hastalandığımızda gidiyoruz. Yoksa keyfi olarak kimse hastaneye, doktora muayene olmaya gitmiyor. Demek ki insanın hayatı boyunca rahat bir yaşam sürmesi az yemeye, suça karışmayıp hekime karşısına çıkarılmaması da düz gitmeye bağlıdır.
Düz gitmek de dosdoğru bir şekilde yaşamak demektir. Bunun kapsam alanında iyi insan olmak, ahlaklı olmak, kimseye kötülük yapmamak, dürüst ve güvenilir bir, karaktere sahip olmak gibi bir insan için güzel olan davranışlar vardır. Dolayısıyla bu tür güzel özeliklere sahip olan birisi suç işlemekten, günaha girmekten uzak duracaktır. Suçu olmayan bir kişinin de hakimin karşısına çıkmasına gerek kalmaz. Yani mahkemelik olmaz. Mahkemelik olanlar bir suça karışan kişilerdir. Onlar kötü bir şey yapmış veya bir canlıya ağır zara vermiş olduğundan suçlu sayılıyor ve hakim karşısına çıkıyor.
Kısaca toparlayacak olursak insanın az yemesi onun bedensel ve ruhsal anlamda daha iyi bir yapıda olmasını sağlıyor. İşte bu kişinin sağlığının yerinde olduğunu göstermektedir. Anlayacağınız hastalıklardan korunmak için, hekimin eline düşmemek, tedaviye muhtaç olmamak, ağrı,sızı çekmemek için az yemek çok iyidir. Oysa aşırı beslenme mideyi yoracağı için hazım sorunlarına yol açar ve sindirimden kaynaklı rahatsızlıkları tetikler. Bir de iyi, doğru ve ahlaklı insan olmalıyız. Ahlakı güzel olan biri suça karışmakta kendini uzak tutar. Çünkü o düz gider ve kimseye zarar vermez.