Soru: Aşağıdaki "empati, iş birliği, saygı, dayanışma, eşitlik, zaman yönetimi" gibi kavramlardan yola çıkarak öyküleyici ve betimleyici anlatım biçimlerine uygun bir hikâye yazınız.
Zeynep daha ortaokula gidiyordu. Onu diğerlerinden ayıran bir özelliği vardı. O da çok dakik olmasıydı. Okula hiçbir gün geç geldiği görülmedi. Zaman yönetimi konusunda titizliği ile göze çarpıyordu. Geç gelen biri olursa hep onu örnek gösteriyorlardı. Zeynep bir o kadar da etrafına saygılıydı. Kimseyi ayırt etmez, dış görünüşüne, maddi durumuna göre arkadaş seçmezdi. Ona göre herkes eşit insandı ve saygıya layıktı.
Mesela sınıfına taşınma nedeniyle sonradan gelen bir çocuk vardı. İlk başlarda herkes ona mesafeli dururken Zeynep empati yaparak onu anlamaya çalıştı. Çünkü ilk geldiğiniz bir sınıfta başlarda yalnız olursunuz. Arkadaşlarınıza uyum sağlamakta zorlanırsınız. Zeynep de bunu düşündüğü için herkesten öne o kızla arkadaş oldu. Yeni okuluna, sınıfına alışması için desteğini esirgemedi. Bir gün okul çıkışı onunla kısa bir yürüyüş yaptılar. Bu yürüyüş her ikisine de iyi geldi. Bahar ayı olduğu için yolların kenarını sarı çiçekler kaplamıştı. Mavi gökyüzü altında orta boylu ve hafif esmer olan bu iki öğrenci ağır adımlarla biraz daha yürüdü. Her taraf yemyeşil görüntüsüyle insana huzur veriyordu. Ahşaptan yapılmış ve yağışların eskittiği bir banka oturdular. Zeynep ona eski günlerini anlattı. O kızın adı da Elif idi. Elif onu dikkatle dinledi.
Bir müddet konuştular. Derste hocanın istediği projeyi birlikte yapmaya karar verdiler. Bu ödev epey yorucu olacaktı. Onu hazırlayıp ortaya güzel bir şey çıkarmak için dayanışma gerekiyordu. İki arkadaş zaten iyi anlaştığı için ödevini iş birliği içinde yapmayı kararlaştırdı. Elif, Zeynep'in kendisine iyi niyetli yaklaşımından etkilendiğini söyleyerek ona çok teşekkür etti. Attık güneş batmaya yaklaşıyordu. Bunun üzerime evin yolunu tuttular.