Bu bölümü incelediğinizde aç ayı oynamaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.
İnsan aç olunca çalışmak ve üretmek için yeterli güce sahip olamaz. O yüzden etkili bir şekilde çalışamaz. Bir yerde çalışanların karnı tok olursa onlardan çok daha iyi verim alınır. Karnı aç olan birisi istenen başarıyı sağlayamaz. Çünkü işler yorucudur ve enerji ister. Bu enerjiyi sağlayan en büyük etken de karnın tok olmasıdır. Çalışan ya insandır ya da hayvandır. Onların çalışmasından kazanç sağlanır. Onlara iyi bakılması lazım ki kazanç da kesintiye uğramasın.
Bir iş veren emrinde çalıştırdığı kişilerin karnını gereği gibi doyurursa onlar da daha iyi çalışır, Gücü kuvveti yerinde olacağı için işlerinde beklenen performansı gösterir. Aça kaldığımızı düşünürsek ayakta durmaya bile halimiz kalmaz değil mi? O zaman işimizde nasıl verimli olalım ki? Bir mısır tarlasında çalışan işçiler akşam kadar çok iş yapabilmesi açlık ihtiyaçlarının karşılanmasına bağlıdır. Yine aynı bir fabrika işçi,si de karnı doyunca daha özverili çalışır ve gün boyunca bir sürü işin üstesinden gelir. Dolayısıyla işin verimli olması, ilerlemesi, çalışanların formda olması tamamen açlıklarının giderilmesine bağlıdır.
Sonuç olarak açken gücümüz yerinde değildir. B halsizlik ve bitkinliğe neden olur. Dolayısıyla açlık yaşayan birinden sağlam bir şekilde çalışması, verimli olması beklenemez. Yapılan iş ne olursa olsun orada çalışanların karnı tok, sırtı pek olmalı ki işleri de istendiği gibi yürüsün. Hizmetinizde çalışan bir eşek, köpek, at gibi hayvanlara da iyi bakmalısınız. Yani bu açlığı giderme ve performansı artırma olayı sadece insanlar için düşünülmemelidir. Çalıştırılan bir hayvansa onun beslenmesini, karnını doyurmasını sağlamalısınız. Bu sayede gücünü toplayıp daha iyi çalışacaktır.