Şifalı bitkilerden birini belirleyiniz bu bitkinin yararlarıyla ilgili bir konuşma hazırlayınız. Şifalı bitkiler ile ilgili hazırlıklı konuşmanızı yapınız. (6. Sınıf Türkçe)
Şifalı bitki demek içindeki molekül ve vitaminlerle pek çok hastalığa iyi gelen bitki demektir. Bu bitkiler birçok ağrıyı, sızıyı gideri, bazı hastalıkların önlenmesinde etkili rol oynar. Hatta doktorların verdiği ilaçların çoğunun maddesi bitkilerden elde edilir.
Ben şifalı bitkiler arasından ıhlamur, kudret narı ve hünnap bitkisinden bahsetmek istiyorum. Mesela kış aylarında birçoğumuz soğuk algınlığına yakalanıyor. Bu durumda kala gelen şifalı bitkilerin başında ıhlamur gelmektedir. Ihlamurun genelde çayı yapılır ve içilir. Günün yorgunluğunu ıhlamurla atarız ve zihnimiz rahatlar. Ihlamur çayı solunum yolu enfeksiyonlarında öksürüğün azaltılmasında, uykusuzluk sorununun çözümünde, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasında, bağışıklığın güçlendirilmesinde etkin role sahiptir.
Kudret narı da yine şifalı bitkiler arasında kendinden söz ettirmiştir. Ağırlıklı olarak kabızlık ve sindirim sitemi hastalıklarında tedavi edici etkisi vardır. Genellikle taze tüketilen kudret narı tıpta alternatif bir şifalı bitki olarak kullanılır. Mide hastalıklarında kabızlıkta, yanık tedavisi gibi alanlarda kudret narının faydası çoktur. Yine bir başka şifalı bitki olarak son yıllarda önemi giderek attan Hünnap bitkisinden söz etmek istiyorum. İçerdiği antioksidan ve yüksek C vitaminiyle pek çok rahatsızlığa iyi gelir. Hünnabın besin değerinin yüksek olması bağışıklığı güçlendirici etkiye sahip olduğunu göstermektedir.
Hünnap kalp damar sağlığına iyi gelir. Magnezyum oranının yüksek olmasıyla kas ve kemik ağrılarını azaltır. Antidepresan etkisi vardır. Diş sağlığında yardımcı olur. Vücudun günlük potasyum ihtiyacını büyük oranda karşılar. Yaşlanma belirtilerini azaltır. Yanık ve kızarıklara iyi gelir. Soğuk algınlığında, öksürükte, kanı temizleme ve zararlı maddelerin vücuttan atılmasında da hünnap önemli ölçüde fayda sağlar. Görüldüğü gibi aslında her bitkinin farklı alanlarda hastalıklara şifa olduğunu söyleyebiliriz. Bunu anlamak için iyi araştırmalı, uzmanından bilgi almalıyız. Konuşmam buraya kadardı. Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Etiketler
Konuşma Metni
Başka bitkilerle İlgili şeyler'de yazarmısınız???
YanıtlaSilLütffffeeeennnnn?
YanıtlaSilhayır
Silhiç işime yaramadı
YanıtlaSil