Bu yazımızda çalma elin kapısını çalarlar kapını ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.
Yapılan kötülükler bir gün mutlaka döner dolaşır ve bizi de bulur. Bu yüzden kötülük yaparken iki kere düşünmeliyiz. Başkasına yaptığımız kötülüğün aynısı gün gelir bize de yapılır.
Hiç kimseye kötülük yapmamak lazımdır. Yani kim olduğu önemli değil, önemli olan kötülüğe yaklaşmamak gerektiğidir. Bizler de daima kötülükten uzak durmalıyız. Kötülüğün kimseye bir getirisi olmaz acıdan, beladan başka.
Genel anlamda baktığımızda her şeyin bir karşılığının olduğu bellidir. Kötülüğün de bir cezası vardır. Kötülük yapanlar sanmasın ki bana bir şey olmaz. Öyle bir şey söz konusu bile değildir. Er ya da geç bu kötülük ona da yapılır. Ha bugün ha yarın bilinmez ama onun acısı çıkar bir yerden.
Sonuç olarak kişi bile isteye kötülüğe kalkışmamalıdır. Böyle bir şey yaparsa günün birinde aynı türden kötülüklerle karşılaşması muhtemeldir. Yaptığı şeyin kötülük olduğunu bildiği halde bunu gerçekleştiren biri ileride hiç beklemediği bir zamanda benzer olumsuzluklar yaşayabilir. Dolayısıyla aklımızı başımıza almalı, kötülük yapma niyetimiz varsa kırk kere düşünmeli ve bundan vazgeçmeliyiz.