Gözü Bir Yerden Isırmak ile İlgili Hikaye

Bu yazımızda gözü bir yerden ısırmak deyimi, bisiklet, gök kuşağı, kelebek, kurbağa, şemsiye ile ilgili hikaye hakkında kısaca söz edeceğiz.

Havaların soğumaya başladığı bir gün artık gezintiye çıkmayı düşünüyordu küçük kelebek. Epey büyümüştü. Birkaç haftadır beslenmesi de yeterli seviyedeydi. Evden izin alıp ormanda ıslak yaprakların üzerinde uçuş denemeleri yapıyordu. Etrafta bir hareketlilik olduğunu sezdi. Biraz ileri doğru gitmek istedi.

Az ilerde bir dere vardı. Bu dereden su şıpırtıları geliyordu. Oraya doğru yaklaştığında kendisi gibi küçük bir kurbağanın suda oynadığını gördü. Yanına yaklaştı. Onunla biraz sohbet etti. Onunla biraz vakit geçirdi. Dereyi takip ederek yukarı tarafa doğru uçtu. O anda başına bir damla düştü. Yuları baktığında hafif bir yağmur başladığını anladı. Kurbağanın yanına dönüp ona yağmur geldiğini, dikkatli olması gerektiğini söyledi. Yanına şemsiye almadığı geldi aklına. Hemen eve ulaşması gerekiyordu. Biraz hızını artırıp evin yolunu tuttu. Kanatları oldukça yorulmuştu.

Üzeri biraz ıslak olunca kendi ağırlığı da artmıştı. Keşke evdeyken hava durumunu seyretseydim diye düşündü. Yavaşça uçarak bir ağacın dalına kondu. Burada dinlenip gücünü toplamak istiyordu. Orası yerden baya bir yüksekti. O, dinlenirken güneş açmaya başladı. Yağış orayı terk ediyordu. Bulutların ardından havaya bakarken gök kuşağını fark etti. Bu manzarayı gözü bir yerden ısırıyordu. Biraz düşününce hatırladı. Doğduğu ilk günlerde annesinin sırtında gezerken yine bir gök kuşağı vardı.

O zaman ne olduğunu tam anlamamıştı ama şimdi her şeyin farkındaydı. Artık biliyordu ki yağmurdan sonra güneş açarsa gök kuşağı çıkar. Artık hava açtığına göre korkmasına gerek kalmadı. Dinlenmiş bir halde yuvaya uçtu. uçarken hemen yakınlarda bisikletli bir çocukla karşılaştı. Onunla selamlaşıp yaşadıklarını anlattı. Çocuk da ıslanmıştı. Bisikletiyle kelebeği evine bıraktı.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski