Aslan insanı temsil eden bir kelime olarak kullanılmıştır. Bir insan nasıl bir yerde yaşıyorsa ona bakarak onun hakkında bazı somut bilgiler ediniriz. Yani yaşadığımız yerin temiz olması, tertip ve düzeni gerçek anlamda nasıl biri olduğumuzu gösteren en belirgin işarettir.
Mesela bazı insanların dış görünüşü yanıltıcı olabiliyor. Toplum içine ütülü,temiz ve düzgün kıyafetler giyerek çıkan bir insanın evi son derece dağınık, düzensiz olabilir. Bu dış görünüş onun hakkında ne kadar temiz ve düzenli biri algısı oluştursa da gerçekte olan böyle olmayabilir. Bir insanı çok iyi ve yakından tanımak için yaşadığı yeri ölçüt almalıyız. Yaşadığımız yerde eşyalar yerli yerinde mi, evimiz pırıl pırıl mı? İşte aslan yattığı yerden belli olduğunu gösteren aslında bu ayrıntılardır. İnsan işten, okuldan eve gelip çantasını bir yere, giysilerini ortalığa atıyorsa mutfağı bulaşıktan geçilmiyorsa halıları, kilimleri, kirliyse, evi havalandırılmadıysa bunlar o kişinin kir pas içinde yaşayan, temizliğe önem vermeyen biri olduğunu göstermektedir. Oysa gerçekten düzenli bir karaktere sahip olan insanların evi de iş yerleri de buna uygundur. Yani evde her şey bir düzen içinde yerleştirilmiştir. Bal dök yala diyebileceğimiz bir temizliğe sahiptir. Dolayısıyla insanların temizliğe önem vermesi, düzenli bir kişiliğe sahip olmasını anlamının en doğru yolu gidip evine, yaşadığı yere bakmaktır.
Sonuç olarak yaşanılan yer, yani evimiz bizi dışarıya en gerçekçi bir şekilde gösteriyor. Burada uydurma bir şey yoktur. Yaşadığımız yeri nasıl kullandığımız bizim nasıl bir insan olduğumuzu en somut biçimde belli eder.
Yorumlar
Yorum Gönder