Bu bölümdeki kompozisyon yazısını inceleyerek kitaplar, hiç solmayacak şifalı bitkilerdir sözü ile ilgili kompozisyon yazacak olduğunuzda kısaca fikir alabilirsiniz.
Hastalıklar sadece bedensel olarak ortaya çıkmıyor. İnsanın bazen ruhu daralıyor, düşünce dünyasında hastalık çekebiliyorlar. İnsanlar belki olumsuz bir olay yaşıyor, buna çok üzülüyor. Yanında kimse olmaması veya kimseye anlatmak istememesi gibi nedenlerle psikolojik olarak sıkıntı çekebiliyor. O anda bize şifa veren tek şey kitaplardır.
Kitapları açıp okuduğumuzda sanki karşımızda bizi dinleyen biri varmış gibi rahatlama yaşıyoruz. İşte kitapların her an başımızın ucunda, elimizin altında şifalı bir ilaç gibi olması aslında ne kadar güzel bir şeydir. Kitaplar, hiç solmayacak bitkilerdir sözü kitapların hiç solmayan bitkilere benzetildiğini anlatmak için kullanılmıştır. Gerçekten de öyledir. Biz bitkilerin etrafa yaydığı oksijenden faydalanıyoruz. Yani bitkiler havayı temizliyor, etrafa güzle kokular saçıyor. Kitaplar da bitkiler gibidir. Etrafını aydınlatır. Hatta kitap okuyanlara kitabın sayısız fayda sağladığını hepiniz bilirsiniz.
Eczanelerden aldığımız ilaçların çoğu bitkilerden üretiliyor. Bu ilaçlar hastalığımız şifa kaynağı oluyor. Bitkiler çevresine nasıl şifa dağıtıyorsa, kitaplar da kendini okuyan insanlara şifa dağıtan çok değerli eserlerdir. Aradan ne kadar uzun zamanlar da geçse kitap içindeki bilgileri daima korur. O bilgiler ise insan hayatına şifa sunar. Dolayısıyla kitaplardan ömür boyu faydalanmak lazımdır.
Şifalı bitkiler konusuna biraz daha açıklık getirelim. İnsanlar hasta olunca doktorların önerdiği ilaçları kullanıyor. Bizi hastalıktan kurtaran ilaçlar da bitkilerden üretilir. İşte bu anlamda, bitkilerin şifalı olduğu ortaya çıkar. Yani bitkiler şifalıdır. Kitaplar da zor zamanlarımızda bize şifa verir. Bu yüzden kitaplar şifalı bitkilere benzetilmiştir.
Sonuç olarak nasıl ki hasta olduğumuzda iyileşmek için hastaneye gidip ilaç alıyorsak, ruhumuz sıkıldığında, içimiz daraldığında kitapların şifalı dünyasına girmeliyiz. Biz kitap okursak hayatın sıkıntılarına karşı çaresiz kalmış ruhumuz iyileşir. Çünkü kitaplar insana acılarını, kederlerini unutturur, şifa verir. Böylece sanki bir ilaç almış da iyileşmiş gibi hissederiz.