Çevrenizdeki hangi soruna çözüm bulmak için nasıl bir icat yapardınız? Anlatınız.

“Çevrenizdeki hangi soruna çözüm bulmak için nasıl bir icat yapardınız? Anlatınız. Konuşmalarınızda yeni öğrendiğiniz kelimeleri kullanmaya özen gösteriniz.” Konusunu kısaca ele alacağız.

Sevgili arkadaşlar şimdi sizlere çevrenizdeki hangi soruna çözüm bulmak için nasıl bir icat yapardınız konulu bir konuşma yapacağım. Benim çevremde gördüğüm en büyük sorun öğretmen ders anlatırken bazı arkadaşlarımızın dikkatsiz olmaları ve dersi dinlememeleridir. Öğretmenler öğrenciye bilgiyi aktarmak işçin çırpınırken bazılarında dinlemeye dair hiçbir ışık göremiyorum. Onları dersi dinlememesinin yanında bir de sınıf ortamını kaynatmaları benim için çevremde gördüğüm büyük bir sorundur.

Ben çevremdeki dersi iyi dinlememe sorununa çözüm bulmak için sınıf içinde kullanılacak susturucu isimli bir icat yapardım. Öğretmen konuyu anlatırken ders dinlemeyeni tespit eden ve onu uyaran bir icat olurdu bu. Bunun amacı bütün öğrencilerin dikkatini derse vermesi sağlamaktır.

Mesela tavanda ayarlı olacak bu icadın bir kamera gibi gözü olacak ve konuşana sürekli bir ışık dalgası yollayacak. Dersi dinlemeyip başka işlerle uğraşan öğrenci uyarıldığını anlayıp dikkatini dersine verecek. Böylece sınıfta sessiz bir ortam sağlanmış olacak, herkesin dersi daha iyi anlaması sağlanacaktır.

Ayrıca, sınıfın tavanında bulunan bu düzenek, konuşan öğrenciye bir titreşim gönderecek onu rahatsız edecek. Bu araç sayesinde derste kimse konuşmazdı ve böylece biz dersi daha iyi dinleyip konuları daha iyi öğrenirdik. Konuşmamı burada bitiriyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski